Børnehuset i Hasle
Indhold
Velkommen
Lukkedage
Personale
Dokumenter2
Forældreråd
Forældrerådsmedlemmer
Infobreve og dokumenter
Læreplaner
Månedsbreve
Nyttige link
Referater
Uddannelsesplan, studerende
LOG-IN
Forældre Log-in
Personale Log-in
Kontakt
Børnehuset i Hasle
Hasselvej 7
3790 Hasle

Tlf.: 
E-mail: boernehusetihasle@brk.dk
Åbningstider
Mariehønsestuen
Mandag06:00 - 16:30
Tirsdag06:00 - 16:30
Onsdag06:00 - 16:30
Torsdag06:00 - 16:30
Fredag06:00 - 15:45
Lørdag00:00 - 00:00
Søndag00:00 - 00:00
Sommerfuglestuen
Mandag06:00 - 16:30
Tirsdag06:00 - 16:30
Onsdag06:00 - 16:30
Torsdag06:00 - 16:30
Fredag06:00 - 15:45
Lørdag00:00 - 00:00
Søndag00:00 - 00:00
Svalestuen
Mandag06:00 - 16:30
Tirsdag06:00 - 16:30
Onsdag06:00 - 16:30
Torsdag06:00 - 16:30
Fredag06:00 - 15:45
Lørdag00:00 - 00:00
Søndag00:00 - 00:00
Velkommen
Børnehusets hjemmeside

Hvad kendetegner os:

Pædagogisk profil:

Vi er et hus med god plads til forskellighed, vi er rummelige, der er højt til loftet og her er glade, nærværende voksne, der har noget at byde på og som følger børnenes spor.
Vi tager udgangspunkt i det enkelte barn og skaber rammer & overskuelighed i børnenes hverdag.
Fællesskabet mellem børnene er i fokus- det er i fællesskabet ,at det enkelte barn får mulighed for at lege og lære - og børn elsker at lære lige fra de bliver født. Derfor er det vigtig at vi skaber en hverdag, hvor børnene bevarer lysten til at lære og være sammen med andre børn & voksne..
Børnene er fordelt på tre stuer - én mellemgruppe & 1 børnehave gruppe. På stuerne er børnene også med i en mindre gruppe - som skal sikre ro, nærhed og overskuelighed. Her har en voksen særligt øje for både det enkelte barn og har det tætteste samarbejde med forældrene.
Samtidig har børnene i vores hus masser af mulighed for at lege og lære på tværs af alder. De små ser op til de store og de store elsker at tage sig af de små – det tillægger vi stor betydning,– at børnene lærer af hinanden. Samarbejdet mellem forældre og personale har afgørende betydning for børnenes trivsel og udvikling. Forældrene er eksperter i deres eget barn og personalet har en generel viden og uddannelse om børns trivsel og udvikling.
Vi arbejder ud fra en anerkendelse af barnet og barnets familie- alle har ret til at have sin mening, det er så ”kunsten” at få alle forskellighederne til at trives sammen her i huset. Regionskommunes grundværdier og børnepolitik, samt Børnerådets pjece ”Opdragelse med hjertet” et nogle af de inspirationskilder, der danner grundlag for at vi alle oplever et værdigt samarbejde.
Vi har et aktivt forældreråd der er med til at arrangere og holde traditioner i hævd. Det gælder arbejdsdage, sommerfest, påskefest og ”Hvidehus tur”( et dejligt hus i nærliggende skov) – arrangementer hvor hele familien kan deltage. Medlemmer af forældrerådet laver også risengrød til alle i december og ” giver en hånd” ved særlige lejligheder. Personalet har forskellig uddannelses baggrund, men alle uddanner sig løbende for dygtig gøre sig. Det er et stort ansvar og samtidig en glæde, at give børnene udfordringer og rammer så de kan udvikle sig på alle områder -personligt & socialt -sprogligt & motorisk –får brugt sig selv i vores fantastiske natur & lære gennem vores & andres kulturelle traditioner.
Vi tilrettelægger den pædagogiske hverdag omkring årets & naturens gang- det giver forudsigelighed og genkendelse, noget som børn trives rigtig godt med. Vi kan se at det skærper børnenes nysgerrighed, deres kreativitet og de stråler af begejstring.

Vores hus

Vi har et dejligt stort, lyst og imødekommende hus, vi betragter rummet som ”den tredje pædagog”. Det skal være rart at træde ind i vores hus og alle skal føle sig velkomne.
Her er mange rum, så der er plads til både stille & vilde lege- her er plads til at være sammen alle sammen og trække sig tilbage i en lille gruppe.
Vi har et stort fælleskøkken, hvor der hver dag er morgenmad fra 6-7.30 og hvor vores madmor laver mad til børnene. I løbet af dagen er fælles værkstedsaktiviteter for hele huset - eller små & store børn kan lege sammen med eks. magneter & købmandsbutik som er ”det er det store hit” lige nu.

Vores legeplads

Legepladsen er vores ”uderum” og vi er så heldige at have en dejlig stor og meget varieret legeplads. Vi har indrettet med bålplads - det er rart at sidde om bålet og tale sammen. Her er plads til, at grave, cykle, gemme sig i buskene, sidde og læse eller hamre & save i vores nyetablerede udendørs værksted. På legepladsen knyttes mange venskaber og udvikles mange spændende lege.

Vores nærmiljø

Vi ligger tæt på byen og samtidig tæt på skov og strand – det tager et kvarter at komme i skoven og fem minutter efter kan vi være på stranden. Det er skønt for børn & voksne at have så mange muligheder lige ved hånden.
Vi oplever os som en vigtig del af vores lokalsamfund og har et samarbejde især med dagplejen, skolen og SFO - og vi kan på den måde være med til at skabe sammenhæng i børnenes liv. Vores børn går Lucia og slå katten af tønden på plejehjemmet og hvert år ser vi 3.klasserne opføre krybbespil i kirken.

Link til Hasle By`s hjemmeside: www.hasle.dk